Parempi maailma neljällä eurolla – vapaaehtoinen kehitysyhteistyömaksu jäsenmaksun yhteydessä

On taas se aika vuodesta, kun partion jäsenmaksulaskut alkavat kolahdella partiolaisten posti- tai sähköpostilaatikoihin. Olet ehkä huomannutkin, että laskusta löytyy myös maininta mahdollisuudesta maksaa jäsenmaksun yhteydessä neljän euron suuruinen kehitysyhteistyömaksu. Mutta mikä kumma on kehitysyhteistyömaksu ja minne rahat menevät?

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry tekee vuosittain erilaisia kehitysyhteistyöhankkeita vaihtuviin avustuskohteisiin. Viime vuonna Suomen Partiolaiset tukivat Libanonin partiojärjestöä projektissa, jossa paikalliset aktiivit kunnostivat Rmeilehin kylässä sijaitsevan vanhan koulun uudelleen käyttökuntoon. Rakennusta käytetään sekä libanonilaisten että syyrialaisten lasten kouluna. Tänä vuonna jäsenmaksurahoilla taas toteutetaan hanke yhdessä Ugandan partiolaisten kanssa. Ugandassa kuukautisten alkaminen voi pakottaa tytöt jäämään pois koulusta. Ugandan partiolaisten projektissa tyttöjä opetetaan valmistamaan kestäviä kuukautissiteitä ja heille kerrotaan murrosikään kuuluvista muutoksista. Valistusta saavat myös pojat. Tarkoituksena on tukea nuoria koulunkäynnin jatkamisessa.  

Sinä voit tukea Suomen Partiolaisten kehitysyhteistyöprojekteja oman jäsenmaksusi yhteydessä. Lisää jäsenmaksulaskusi loppusummaan tasan 4 euroa ja edistä siten arvokasta partiotyötä ulkomailla.