70-vuotiasta adventtikalenteria avataan myös Mäntyniemessä

Partionuoret Anna Pekonen ja Antti Silanterä luovuttivat tiistaina adventtikalenterin rouva Jenni Haukiolle Mäntyniemessä. Kalenteri on tärkeä jouluperinne presidenttiparille.

 Tasavallan presidentin puoliso rouva Jenni Haukio vastaanotti partiolaisten adventtikalenterin tiistaina Mäntyniemesssä. Kalenterin veivät perille Anna Pekonen Otavavaeltajista ja Antti Silanterä Liedon Eränkävijöistä. 

- Kalenterin luukkujen avaaminen on meille tärkeä joulunonodotusperinne, Haukio kertoo. 

Kalenterin 70-vuotisjuhlavuosi ja sen perinteikkyys kiinnostavat rouva Haukiota. 
- On todella hienoa ja harvinaista, että traditio on jatkunut katkeamattomana jo 70 vuoden ajan, perinteisiä luukkukuvia myöten, hän pohtii.

Nuorten johtajuus partiossa kiehtoo  

Rouva Haukio esitti Pekoselle ja Silanterälle runsaasti kysymyksiä heidän lippukunta-arjestaan ja siitä, mitä partio heille antaa. Nuoret kertoivatkin Haukiolle omista pesteistään, menneistä retkistä ja muista partioseikkailuistaan. 

- Olen itse usein harmitellut, että partio jäi nuorena muiden harrastusten jalkoihin. Partio on niin kasvattavaa ja kokonaisvaltaista – varmastikin yksi parhaista harrastuksista, joita nuorilla voi olla, Haukio toteaa. 

Haukio myös toivoo, että Pekosella ja Sillanterällä riittäisi aikaa toimia partiojohtajina muun toimintansa ohella vielä pitkään.  

 

 

Teksti ja kuvat: Laura Malinen