Mitä tehdä ennen myyntitempausta?

Menittepä myymään kalentereita myyjäisiin, vanhempien työpaikalle tai kauppakeskukseen, on hyvä käydä läpi seuraavat käytännön asiat hyvissä ajoin ennen myyntiä.

Ennen kuin menette myyntipaikalle

Käytännön asiat myyntipaikalla

  • Onko teillä tarpeeksi kalentereita ja joulukortteja myyntiin? Miettikää jo etukäteen, mistä saatte lisää kalentereita, jos ne loppuvat.
  • Onko teillä vaihtorahaa?
  • Jos menette myymään useammaksi tunniksi kalentereita esimerkiksi myyjäisiin, kannattaa sopia myyntivuorot ja tauot etukäteen. Pirteät ja innostuneet myyjät myyvät paremmin kuin väsyneet! Jos myyntipaikkanne on ulkona, ohjeistakaa myyjiä pukeutumaan tarpeeksi lämpimästi.
  • Muistakaa partiohuivit! Myyjän kaulassa oleva partiohuivi kertoo ostajalle heti, minkä järjestön asialla ollaan liikkeellä. Mikäli lippukunnallanne on omaleimaisia asusteita, myös ne sopivat myyntitilanteeseen hyvin.
  • Huolehtikaa huollosta. Sopikaa etukäteen, kuka huolehtii eväät myyntipaikalle. Selvittäkää, missä voi käydä vessassa. Kuinka saatte kalenterit ja muut tavarat myyntipaikalle ja sieltä pois?

Myyntipaikka

  • Huolehtikaa, että teillä on myyntipaikalle markkinointimateriaalia. Julisteita ja muuta rekvisiittaa, kuten piiriltä lainattavaa adventtikalenteribanderollia, kannattaa ilman muuta hyödyntää. Pyytäkää piiritoimistosta rohkeasti lainaan myös muuta kalenterikampanjan markkinointimateriaalia. Näin jokainen ohikulkija tunnistaa myyntipaikan jo ensimmäisellä silmäyksellä.
  • Jos mahdollista, miettikää myyntipaikalle jotain rekvisiittaa: pöytäkuusi, havukransseja tai muuta jouluaiheista. Saisiko myyntipaikalle rakennettua pienen leirin?

Ennen kuin lähdette kotiin

  • Siivotkaa jälkenne. Jättäkää myyntipaikka siistiin kuntoon, niin pääsette paikalle myös ensi vuonna.

HUOM! Huomioikaa turvallisuus. Nuoria partiolaisia saa koskaan jättää keskenään hoitamaan myyntiä turvallisuusriskin takia. Paikalla tulee aina olla joko johtaja tai partiolaisen vanhempi.

Lue myös