Kiittäminen ja palkitseminen

Adventtikalenterikampanja on yhteinen ponnistus, jossa kiitosta ei kannata säästellä. Onnistumisia on myös syytä juhlia. Palkitsemisessa kannattaa ensisijaisesti suosia kokonaisten ryhmien palkitsemista. Myös yksittäisiä myyjiä voi palkita, mutta tällöin palkinnon tulee verotuksellisista syistä olla alle sadan euron arvoinen tavarapalkinto.

Myyjien palkitseminen

Etenkin nuoremmille myyjille palkinnot ja tonttumerkit ovat tärkeitä motivaation ylläpitäjiä pitkässä kampanjassa. Siksi jo tavoitteen asettamisessa on tärkeää olla realistinen ja pilkkoa tarvittaessa kokonaistavoite pienempiin välitavoitteisiin. Niiden saavuttamisesta saa koko lippukunta lisää virtaa myyntiin ja ne ovat oivallisia hetkiä juhlistaa jollain yhteisellä, mukavalla tavalla kampanjan edistymistä.

Verotus

Adventtikalentereiden tai joulukorttien myynti ei ole tuloveron tai arvonlisäveron alaista tuloa eikä siihen tarvita rahankeräyslupaa. Mikäli piiri tai lippukunta antaa yksittäiselle myyjälle rahapalkinnon tai vähintään sadan euron arvoisen tavarapalkinnon, lippukunnalla tai piirillä on velvoitteita palkinnon suhteen. Esimerkiksi yli kahdenkymmenen euron suuruisista rahapalkinnoista toimitetaan ennakonpidätys palkinnon saajan toimittaman verokortin mukaisesti.

Lippukunnan ja piirin tulee vuosittain antaa Verohallinnolle vuosi-ilmoitus (ks. www.vero.fi -> vuosi-ilmoitus), kaikista antamistaan henkilökohtaisista palkinnoista, joiden arvo on vähintään sata euroa kalenterivuodessa. Tavarapalkinnon arvo on se, mitä sen antaja on siitä maksanut. Ilmaiseksi saadun tavaran arvo on sen todennäköinen hankintahinta.

Helpointa lippukunnan näkökulmasta on palkita ryhmiä. Yksilöiden palkitsemisessa paras ratkaisu usein on alle sadan euron arvoinen tavarapalkinto.

Yhteistyötahojen kiittäminen

Paitsi ahkeria myyjiä, muistakaa kiittää myös esimerkiksi tahoja, jotka tarjoavat teille myyntipaikkoja joulumyyjäisissä tai kauppakeskuksissa, tai mikäli pääsette myymään kalentereita esimerkiksi yritysten työntekijöille. Kun partiolaisten kalenterimyynti sujuu heidän näkökulmastaan siististi ja sovitusti, on jatkossakin mahdollista päästä myymään kalentereita heidän tiloihinsa. Hyvin hoidetusta yhteistyöstä saattaa helposti poikia muitakin varainhankinnallisia mahdollisuuksia!