3. Toiminnallamme on yhteiskunnallista vaikutusta

Jos haluatte kehittää tätä osa-aluetta, miettikää esimerkiksi näitä:

Tätä ei kannata säikähtää. Yhteiskunnallinen vaikutus tarkoittaa ihan yksinkertaisesti sitä, että partiolaisina te muutatte maailmaa vähän paremmaksi, ihan tuttu juttu partiolaiselle.

Päivän hyvä työ ja palveluaate sykkii jokaisen partiolaisen sydämessä.

Mitä teidän lippukunnan alueella voisi tai pitäisi tehdä? Onko joku risteys niin vaarallinen, että se tarvitsisi suojatien? Piristäisittekö paikallisen vanhainkodin tunnelmaa vierailulla? Tätä harjoitellaan Yhteisvastuukeräyksen aloittavalla palvelutempauksella sekä rahan keräämisellä Yhteisvastuupottiin! Mitä seuraavaksi? Otetaanko tavaksi?

Partiossa haluamme näyttää hyvää esimerkkiä ja kannustaa aktiiviseen kansalaisuuteen. Puuttukaa epäkohtiin ja muuttakaa maailmaa ympärillänne. Vaikka näin.

  • Osallistukaa ja kannustakaa kaikkia äänestämään vaaleissa (jokainen saa toki itse päättää, ketä äänestää, eikä sitä tarvitse kertoa), eimerkiksi oman seurakunnan kirkkoherranvaalit ovat mahtava demokratiaharjoitus lippukunnalle! Ja äänestyksen jälkeen tietysti vaalikahvit ja -pullat.
  • Ottakaa yhteys lähimpään vastaanottokeskukseen ja kysykää mitä voisitte tehdä. Olisiko mahdollista järjestää vaikka futisottelu nuorille, sadepäivän toiminnallinen askerteluhetki lapsille tai metsäretki perheille?
  • Onko lähiympäristössä vaarallinen risteys, joka kaipaisi suojatietä, tai muu epäkohta? Selvittäkää miten omasas kunnassa asoihin voi vaikuttaa ja sitten vaikuttakaa.
  • Tsekkaa myös PäPan Partiolainen välittää -taitomerkki.

Huomioikaa myös se, että lippukunnan toiminta mahdollistaa kaikille mukana oleville lapsille, nuorille ja aikuisillekin mahtavan, mielekkään harrastuksen ja porukan, johon kuulua. Se on paljon, se on huippuarvokasta ja se on teidän ansiotanne.