Pestien tuki

Lippukunta.partio.fi-sivusto on juuri avattu. Jos sivuilta puuttuu mielestäsi jotain oleellista tai törmäät sellaiseen sivuun, jonka sisältö herättää kysymyksiä, otamme palautetta mielellämme vastaan!


Partio perustuu siihen, että lukuisat vapaaehtoiset käyttävät aikaansa partiokasvatuksen toteuttamisen hyväksi. On tärkeää pitää näistä vapaaehtoisista huolta ja yrittää organisoida ja johtaa partiota niin, että pestissä toimiminen on kivaa, motivoivaa, antoisaa ja tuntuu merkitykselliseltä. Näiltä sivuilta löytyvät vinkit ja ohjeet sekä työkalut ihmisten johtamiseen aina aikuisrekrystä alkaen.

Pesti ja pestaaminen - osiosta löytyvät pestaamiseen ja pestissä tukemiseen liittyvät materiaalit. Pestiavaimen käyttö, pestikeskustelujen pitäminen, pestissä kehittyminen.

Koulutus partiossa - Piirit järjestävät useimmat partiokoulutukset ja niiden päivämääriä ja ilmoittautumisohjeita kannattaakin käydä katsomassa oman piirin sivuilta. Tällä sivulla esittelyssä SP:n järjestämät koulutukset lippukuntien aikuisille, Kolmiapila-Gilwell- eli partiojohtajan jatkokoulutus sekä Value Based Leadership -koulutus. Lisäksi esittelyssä on partion koko koulutusjärjestelmä.

Osaaminen partiossa - Partiossa toimiessa kertyy paljon taitoja ja osaamista, josta on hyötyä myös muussa elämässä. Me partiolaiset emme ole kovin tottuneita kertomaan siitä, mitä olemme partiossa oppineet. Tähän tarkoitukseen luotuja työkaluja löydät näiltä sivuilta.

Johtaminen partiossa - sivu sisältää kuvauksen partion johtamismallista sekä työkalun johtajuuden itsearviointiin.

Vapaaehtoisena partiossa - työkalu auttaa hahmottamaan sitä, minkälaisissa rooleissa aikuinen voi partiossa toimia.

Paras paikka tehdä vapaaehtoistyötä  - Paras paikka tehdä vapaaehtoistyötä -kysely lähetetää keväisin kaikille partion vapaaehtoisille. Lippukunnat saavat syksyllä tulokset (jos vastaajia on yli viisi). Näillä sivuilla on ohjeet tulosten läpikäymiseen, kehittämiskohteen valintaan ja kunkin kyselyn kohdan teeman kehittämiseen.

Kiittäminen ja palaute - Näiltä sivuilta löydät vinkit kiittämiseen ja palautteen antoon, sekä ohjeet SP:n ansiomerkkeihin liittyen.

Aikuisten rekrytointi - Vinkit ja ohjeet aikuisrekryyn ja siihen, miten uusi aikuinen otetaan rekrytoimisen jälkeen mukaan jengiin.

Mentorointi - osiossa kuvataan mitä mentorointi on, ja miten se kannattaa ottaa lippukunnassa käyttöön.

Pestijohtajan muistilista - Tällä sivulla on lista niistä jutuista, jotka kuuluvat pestijohtajan pestiin. Sisältö on sama kuin pestikortissa.

 

Luokittelu: