Partio-ohjelma

Lippukunta.partio.fi-sivusto on juuri avattu. Jos sivuilta puuttuu mielestäsi jotain oleellista tai törmäät sellaiseen sivuun, jonka sisältö herättää kysymyksiä, otamme palautetta mielellämme vastaan!


Jos olet ohjelmajohtaja, olethan tutustunut jo Pestikorttiin?

 


Partio-ohjelman ikäkausien aktiviteetit ja toteutusvinkit sekä ohjelmamateriaalia löytyvät partio-ohjelma.fi -sivuilta.

 

 

 

 

 


 Partio-ohjelman soveltaminen

Partio-ohjelman taustalla ovat kasvatustavoitteet, joita kohti kuljetaan. Partion aktiviteetit ovat tapoja ja esimerkkejä siitä, millaisella toiminnalla kasvatustavoitteisiin voidaan päästä. Partiomenetelmä värittää toimintaa niin, että se on kiinnostavaa, mielekästä ja innostavaa lapsille ja nuorille. Aikuisella on oma tärkeä roolinsa partio-ohjelman toteutumisessa.

Partio-ohjelmaa on joskus syytä soveltaa kohderyhmän taitotason mukaan esim. sisupartiolaisille sopivaksi. Myös toimintaympäristö (kaupunki tai syrjäinen maaseutu) voi olla peruste ohjelman soveltamiseen. Partio-ohjelman soveltaminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että jätetään kaikki vaikeat tai ei-kiinnostavat aktiviteetit tekemättä ja keksitytään vain siihen, mikä on sillä hetkellä kivaa. Kun partio-ohjelman toteutumisen laatua arvioidaan, täytyy aktiviteettien määrän sijaan mitata partiolaisen kehittymistä kasvatustavoitteiden suuntaan. Siksi esim. päätösmerkkien saamisen kriteerejä pitää arvioida tapauskohtaisesti, eikä vain suorituksina. Luotsi, ikäkausivastaava ja ohjelmajohtaja ovat vastuussa ikäkausiryhmien toiminnan laadusta ja päättävät soveltamisen tarpeesta.

Luokittelu: