Partion intranet on Jemma

Kirjaudu Jemmaan

Office 365 on pilvipalvelu, joka helpottaa ryhmien yhteistä työskentelyä ja viestintää sekä dokumentinhallintaa. Siihen kuuluu erilaisia sovelluksia ja työvälineitä, kuten Jemma-intranet, joka korvaa aiemmin käytetyn Teltan. Skype for Business mahdollistaa osallistumisen kokouksiin etänä. 

Suomen Partiolaisten ja partiopiirien luottamushenkilöt ja työntekijät saavat Office 365 -käyttäjätunnuksen. Office 365:n käyttäminen edellyttää sitä, että luottamushenkilö on kirjattu jäseneksi Kuksaan, että partion jäsenmaksu on maksettu ja että pesti on voimassa ja merkitty Kuksaan. 

Office 365:ttä käytetään samalla käyttäjätunnuksella kuin Kuksaa tai Moodlea eli kirjautumisessa käytetään @partio.fi/@scout.fi -sähköpostiosoitetta ja PartioID:tä. 

Office 365 -koulutuskalenteri ja Skype-perehdytykset julkaistaan myös Jemman etusivulla. 

Kirjautuminen Jemmaan 

Mene osoitteeseen portal.office.com ja kirjoita sähköpostiosoitteen kohdalle etunimi.sukunimi@partio.fi/@scout.fi -muotoinen sähköpostiosoitteesi. Et tarvitse salasanaa. Odota hetki. Sivu ohjautuu automaattisesti PartioID-kirjautumissivulle. Kirjaudu PartioID:lläsi. Jos olet kirjautunut aiemmin, voit mennä suoraan osoitteeseen jemma.partio.fi.

Käytä Jemmaa ja muita sovelluksia mieluiten Internet Explorer -selaimella. 

Miten saan käyttäjätunnuksen tai toimin ongelmatilanteissa?

Ennen kuin rekisteröidyt ja alat käyttää Office 365:ttä, tarkista, että 

  1. olet kirjattuna jäseneksi partiorekisteri Kuksaan (kuksa.partio.fi), 
  2. olet maksanut viimeisimmän jäsenmaksusi ja 
  3. sinulla on jokin keskusjärjestön tai partiopiirin voimassa oleva ja Kuksaan merkitty pesti (pestit näkyvät partiorekisteri Kuksassa "Jäsenyys"-välilehdellä). 

Jos et ole rekisteröinyt PartioID:tä: Rekisteröi PartioID > Klikkaa 'Rekisteröidy' ja seuraa ohjeita.

Voit luoda itsellesi @partio.fi -sähköpostiosoitteen, joka toimii myös Office 365 -käyttäjätunnuksenasi: Kirjaudu PartioID:llä ja rekisteröi käyttäjätunnuksesi. 

Jos näet rekisteröitymissivun asemesta Henkilökohtaiset yhteystietosi -sivun, ota yhteyttä toiminnanalastasi vastaavaan työntekijään, joka tarkistaa pestisi voimassaolon. Jos pestisi on merkitty oikein partiorekisteri Kuksaan, mutta näet silti em. sivun, ota yhteyttä sposti@partio.fi.  

Käyttäjätunnuksen luonti ja käyttöoikeuksien rekisteröinti vie noin vuorokauden. Rekisteröinnin onnistuttua näet, koska voit kirjautua Office 365:een käyttäjätunnuksellasi. 

Jos sinulla on jo @partio.fi/@scout.fi -sähköpostiosoite, mutta et pysty kirjautumaan portal.office.com kautta, ota yhteyttä Jemman ylläpitoon sähköpostitse sposti@partio.fi. Lähetä samaan osoitteeseen myös palautteesi Jemman kehittämiseksi. 

Miten aloitan Jemman ja muiden Office 365 -työvälineiden käyttämisen?

Tutustu aivan ensimmäiseksi Office 365 -ohjeisiin (Linkin avaaminen vaatii kirjautumisen Office 365:een). Ohjeissa kuvataan Office 365 -sovellukset ja kerrotaan niiden käyttömahdollisuuksista. Löydät Office 365 -sovellukset selaimesi vasemman yläreunan ruudukosta. Jemma-intranet on toteutettu SharePointilla. Office 365 (ja Jemma) -käyttökoulutuksia järjestetään säännöllisesti webinaareina. Niistä ilmoitetaan Jemman etusivulla.

Suomen suurin nuorisoelämys Roihu suunniteltiin myös Office 365:n avulla.